Η αφίσα για το 10o επετειακό Zagori Mountain Running!

«Ο άνθρωπος είναι μια συνάρτηση σχέσεων, μια δέσμη ρίζες που ανθούν και καρπίζουν στη ζωή»

 

Η αφίσα για το 10ο Επετειακό Zagori Mountain Running είναι αφιερωμένη σε όλους εσάς, τους αθλητές που όλα αυτά τα χρόνια η παρουσία σας γεμίζει τα μονοπάτια του Ζαγορίου, τα χωριά, τους ξενώνες, τις πλατείες. Είναι αφιερωμένη στους ντόπιους που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό της Διοργάνωσης, με τις σπάνιες αρετές της προσφοράς και της φιλοξενίας. Είναι αφιερωμένη στους επισκέπτες που αγάπησαν τον «τόπο πίσω από το βουνό» και δίνουν ραντεβού κάθε καλοκαίρι στα γεφύρια και στις κορυφές της Τύμφης. Στους ξένους αθλητές που ταξίδεψαν από 53 χώρες και όλες τις ηπείρους για να αγωνιστούν και να γνωρίσουν αυτό τον ιδιαίτερα παράξενο και αφοπλιστικά μαγευτικό τόπο, με τη Ζαγορίσια παράδοση και κουλτούρα. Είναι αφιερωμένη στους εθελοντές που συνδέθηκαν με τη Διοργάνωση και δημιούργησαν σχέσεις ζωής αναδεικνύοντας την αξία του εθελοντισμού. Είναι αφιερωμένη στους χορηγούς που πίστεψαν και επένδυσαν σ’ αυτή την ιδέα, βοηθώντας ουσιαστικά στην υλοποίησή της.

Μετά από μία δύσκολη χρονιά στην οποία η πανδημία άλλαξε και επηρέασε πολλαπλώς τις ζωές μας, το 10ο Επετειακό Zagori Mountain Running μας αγκαλιάζει, δείχνοντας το δρόμο ότι η κανονική ζωή είναι οι άνθρωποι μαζί, ενωμένοι και αισιόδοξοι, με τις μικρές-μεγάλες χαρές και προσδοκίες.

Η αθλητική κοινότητα των 300 δρομέων που έτρεξαν στον 1ο μαραθώνιο βουνού στο Ζαγόρι στις 24 Ιουλίου 2011, μεγάλωνε χρόνο με το χρόνο. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τότε ότι η δική τους αγάπη για το βουνό και το τρέξιμο, θα αποτελούσε την αρχή μιας συναρπαστικής ιστορίας που ξεκίνησε από ανθρώπους για τους ανθρώπους και θα άλλαζε οριστικά τα δεδομένα στο ορεινό τρέξιμο.

Καλώς ορίσατε στο 10ο Επετειακό Ζagori Mountain Running!

Συντελεστές

Εικαστική Επιμέλεια: Μάρα Καλογήρου, Μπάμπης Νάκος, Πάνος Σωτηρίου

Κείμενο: Μίλλη Τσουμάνη

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΝΕΟ
Facebook
Twitter
LinkedIn