Τα μοναδικά έπαθλα του Zagori Mountain Running 2023

Φέτος, τα έπαθλα για τους νικητές του Zagori Mountain Running 2023 είναι χειροποίητα γλυπτά από πηλό, που φιλοτεχνήθηκαν με μεράκι και τέχνη από την καλλιτέχνιδα Ρενέβη Πολονύφη, της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα μοναδικά αυτά έργα τέχνης είναι πραγματικά ξεχωριστά και αντιπροσωπεύουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής του Ζαγορίου.

Το θέμα που επέλεξε η γλύπτρια για τα φετινά μας έπαθλα, είναι η “γέννηση του άνθους“, συμβαδίζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του αγώνα και την επικρατούσα ατμόσφαιρα της φετινής εκδήλωσης. Η γέννηση ενός ανθισμένου λουλουδιού αντιπροσωπεύει το ξεπέρασμα των προκλήσεων, την ανάπτυξη και την εξέλιξη που επιτυγχάνουν οι αθλητές καθώς καλλιεργούν τις δεξιότητές τους στον αγώνα και συνδέονται με την πανέμορφη φύση του Ζαγορίου.

Η φιλοσοφία της “θεραπευτικής αρμονίας της φύσης” αντανακλά το πνεύμα του αγώνα και του Ζαγορίου γενικότερα. Οι αθλητές έχουν την ευκαιρία να βυθιστούν στην αγνότητα της φύσης, να διασχίσουν τις εντυπωσιακές χαράδρες και να ανακαλύψουν την πλούσια χλωρίδα της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των ενδημικών φυτών που είναι μοναδικά για την περιοχή αυτή.

Με αυτά τα υπέροχα χειροποίητα γλυπτά, οι νικητές του 12ου Zagori Mountain Running θα αποκτήσουν ένα μοναδικό και πολύτιμο έργο τέχνης που θα τους θυμίζει τη μοναδική εμπειρία που ζήσανε στη φετινή διοργάνωση. Είναι ένας τρόπος για να αναγνωριστεί η προσπάθεια και η αφοσίωσή τους στον αγώνα, καθώς και μια διαχρονική υπενθύμιση για τον σημαντικό δεσμό μας με τη φύση και το περιβάλλον.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΝΕΟ
Facebook
Twitter
LinkedIn