Βασίλης Τζουμάκας: ένας απολογισμός του ZMR21

Το επετειακό 10ο ZMR έχει μόλις ολοκληρωθεί και τα συναισθήματα που νιώθουμε είναι απίστευτα!

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλον τον κόσμο που μας επισκέφτηκε κι αγκάλιασε τη διοργάνωση, επιδεικνύοντας υπεύθυνη στάση όλο το τριήμερο, τηρώντας  με συνέπεια τα αυστηρά μέτρα που είχαμε ως διοργάνωση σύμφωνα με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο του αγώνα. Πραγματικά, η συμπεριφορά όλων ήταν  υποδειγματική, ενώ το κλίμα του αγώνα και η ψυχολογία αθλητών & επισκεπτών ήταν απίστευτα θετικά!
Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που κερδίσαμε, το να φέρουμε εις πέρας μια τόσο μεγάλη και απαιτητική (από πολλές απόψεις) διοργάνωση, έχοντας ως κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας όλων. Παράλληλα προσπαθήσαμε να χαρούμε κάθε στιγμή της μεγαλύτερης γιορτής ορεινού τρεξίματος που περιμέναμε με ανυπομονησία.

Θα ήθελα όμως να σταθώ και στο ατυχές γεγονός που προέκυψε και δυσκόλεψε τους αθλητές των 10χλμ, το οποίο με στενοχώρησε ιδιαίτερα:
όπως μας πληροφόρησαν άνθρωποι που βρέθηκαν μπροστά στο συμβάν, κάποιος οδηγός έκοψε μία από τις κορδέλες σηματοδότησης της διοργάνωσης και δεν αποκατάστησε τη θέση της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι αθλητές να ακολουθήσουν για μερικά χιλιόμετρα τη διαδρομή των 21km, μέχρι να μπορέσουμε να τους ειδοποιήσουμε και τελικά να επανέλθουν στο σωστό σημείο.

Εκ των υστέρων, εννοείται ότι πολλές είναι οι σκέψεις & ιδέες που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει αυτό το συμβάν, αλλά δυστυχώς ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Σίγουρα όμως, κάθε κακοτυχία μας κάνει λίγο περισσότερο «σοφούς» για το μέλλον.

Ως εκπρόσωπος της Διοργάνωσης δεν αναζητώ δικαιολογίες, ούτε θα επιρρίψω ευθύνες σε τρίτους. Αναλαμβάνω εγώ προσωπικά όλη την ευθύνη για το ατυχές αυτό γεγονός και ζητώ ακόμη μία φορά από όλους ένα μεγάλο συγνώμη, αφού τους ευχαριστήσω παράλληλα για την μεγάλη κατανόηση και υπομονή που επέδειξαν!

Ελπίζω, ότι οι αθλητές των 10km  επέστρεψαν σπίτι τους, ναι μεν με λίγη περισσότερη κούραση στα πόδια τους, αλλά γεμάτοι με πανέμορφες εικόνες και εμπειρίες από το όμορφο Ζαγόρι.

Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ για την επόμενη χρονιά να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητά μας και το 11ο Zagori Mountain Running 2022, να μας βρει ανανεωμένους, αισιόδοξους, χωρίς μάσκες για να μπορούμε να αγκαλιαζόμαστε άφοβα και να χαιρόμαστε τον αγώνα όπως ακριβώς του αξίζει!

Με εκτίμηση,
Βασίλης Τζουμάκας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΝΕΟ
Facebook
Twitter
LinkedIn